Depritourslogo Home. Historie. Over ons. Activiteiten. Depritours
1989 Emmen
Vanuit Veldhoven vertrokken….
Daarna de trein naar Den Bosch en daar overgestapt op de trein richting Nijmegen / Arnhem.
Van daaruit richting Twente: Hengelo en eerste halteplaats Almelo. In Almelo hadden we een uur om te overbruggen dus het centrum ingegaan om ergens koffie te gaan drinken. Een diepe indruk maakte het stationnetje: vooral de diepliggende trein voor de richting Mariënberg.
Van Almelo naar Mariënberg om daar  over te stappen voor Emmen,
In de trein zaten wat luidruchtige meiden uit Klazinaveen.
Later in de middag arriveerden we in Emmen, don’t worry be happy was de kreet in die dagen.
Langs het café Groothuizen en  de Technische school liepen we met als hoofddoel: een cadeau voor het thuisfront.
In de V& D vonden we uiteindelijk wat nuttigs, in ieder geval een blik met Bartje erop. Terwijl we weer richting station terug liepen weer langs café Groothuizen, besloten we daar een consumptie te nuttigen. Het gezelschap bestond uit een viertal bejaarden waarvan een de eigenaar was. De tap was niet open dus werd het een fles bier.
Hans had hier een ultieme ervaring: het toilet!!!
Na een doolhof van gangen heeft hij het toilet met moeite kunnen vinden evenals de terugweg. Daarna besloten we de trein terug richting Zwolle te nemen.
In Zwolle zijn we uitgestapt en zijn we de stad ingegaan om ergens wat te eten. Dat vonden we in de Lutekestraat bij een Chinees /Indisch restaurant (Taiwan).
De supersnelle bediening zorde ervoor dat er eigenlijk nauwelijks tijd was voor een toiletbezoek vooraf. De Amstel gold smaakte prima en we zijn toen naar het station gegaan laatste deel van de dag: de terugreis.
Op de terugweg herinner ik me een meisje met tranen in de coupe tussen Nijmegen en Den Bosch.
Roodeschool 90